文小秘 > 英語資料 > 英語口語 > 學(xué)習(xí)方法 > 托??谡Z究竟難在哪里

托福口語究竟難在哪里

陳鈴1147 分享 時間:

托??谡Z究竟難在哪里

托福考試改革后新增了托??谡Z考試版塊,托??谡Z考試一直是眾多考生備考的難點(diǎn),那么新托??谡Z究竟難在哪里呢?下面小編就和大家分享新托??谡Z難點(diǎn)解析 ,希望能夠幫助到大家,來欣賞一下吧。

新托福口語難點(diǎn)解析 口語究竟難在哪里?

新托??谡Z考試難點(diǎn)一 綜合口語考察細(xì)節(jié)

特別是Task3這種校園話題,在conversation中,男生和女生閑聊的內(nèi)容會更多些,personal information就會變得更多,記筆記的時候就會更忙。

新托??谡Z考試難點(diǎn)二 記錄筆記有難度

平時練習(xí)的時候大家可能沒有感覺,但是到了考場就會有一種突如其來的孤獨(dú)感:文本,聽力原文什么都沒有,只有筆記和自己相依為命。所以筆記是非常非常重要的。

托??谡Z考試難點(diǎn)三 各題難點(diǎn)不一

Task1-2:準(zhǔn)備時間短

Task3: 細(xì)節(jié)

Task4: 故事主干

Task5: 個人原因闡述

Task6: 兩個例子的完整性

在記筆記的時候,每一個task的側(cè)重點(diǎn)都會有不同,請同學(xué)們一定注意。

尤其是task6,切忌狂記,一定要有選擇性的去記筆記。

新托福口語難點(diǎn)實(shí)例解析

通過實(shí)例告訴你托??谡Z為什么這么難圖2

這個是2015年6月份的一道考題

題目

Using the examples from the lecture, explain two ways the railroad system changed business in the United States.

部分原文:

Ok, so we’ve been talking about various factors that have changed the United States’ economy. One especially important factor is the development of railroads. When the railroad system expended to almost the US, it fundamentally changed the way business perform in this country.

For one thing, it expanded and the railroad enable companies to start selling their goods to all of the country. Since trains could now transport merchandise all over US, companies could now sell good to customers pretty much anywhere of the country.

For example. There was a big company that sold quartz. The company started in a big city. And before the development of railroad, the company could only sell its quartz to people living in or near the city. But when the railroad expanded, the company could load their quartz on trains and have it delivered to all parts of the country.

第一段有沒有同學(xué)很想不由自主記筆記的?但是你記完了就會發(fā)現(xiàn):沒有任何用!因?yàn)榈谝欢问潜尘爸R的交代和細(xì)節(jié)闡示。所以第一段基本上:不用記!那從哪里開始?第二段!因?yàn)閺牡诙伍_始,professor才開始詳細(xì)講述railroad給美國經(jīng)濟(jì)帶來的實(shí)際性的好處,所以,第二段才有關(guān)鍵信息涵蓋在內(nèi)。

托??荚嚫母锖蠹尤肓撕芏嗤瑢W(xué)都不是很擅長的口語考試版塊,不僅有根據(jù)話題闡述的獨(dú)立口語,還有根據(jù)閱讀和聽力概括的綜合口語,每道口語題都有不同的難點(diǎn)。大家在備考口語的過程中要想辦法克服難點(diǎn)才能取得高分。

托??谡Z范文:學(xué)生反對導(dǎo)師可以接受嗎

Do you agree or disagree that it's acceptable for students to disagree with their instructors?

托??谡Z模板及托??谡Z真題參考答案范文:

托??谡Z范文:

I agree that it's acceptable for students to disagree with their instructors for the following reasons. Firstly, disagreeing with our instructors means that we are thinking independently and may even push us to study harder. Take myself as an example, when I was in college, I sometimes would disagree with what my instructor said in our philosophy class, so what did I do? Every time I finished my philosophy class, I'd spend hours in the university library trying to find proof to prove that I was right and he was wrong. In the end, it didn't even matter any more who was right or who was wrong. What was important was that through the process of trying to prove myself right, I learnt a lot of new things that I didn't learn in class. Plus, it's important for universities to protect the ideas of students, if we don't allow them to disagree with something, they will never be able to build up their independent thinking ability and critical thinking ability.

托??谡Z范文:建議設(shè)置電子布告欄

學(xué)生建議設(shè)置電子布告欄,因?yàn)楹芏鄬W(xué)生經(jīng)過,而且校園會更整潔。聽力女生不同意,因?yàn)椴皇敲總€人都會經(jīng)過那里,比如關(guān)于一個show如果只有圖書館張貼信息她就會錯過。另外電子布告太慢了,大家還是喜歡看張貼的信息。

托??谡Z模板及托??谡Z真題參考答案范文:

托福口語范文一:

12月20日托??谡Z真題Task 3

The student proposes that the university should have an electric bulletin board due to two reasons. The first reason is that students pass by the bulletin board every day. And the second reason is that the university will look much tidier and much cleaner. In the conversation, the woman disagrees with the proposal. Her first reason is that not everyone passes by the bulletin board every day. She once saw a poster about a show on campus, but if the information was only posted in the library, she wouldn’t have been able to know about it. As for the second reason, she mentions that many students will think it’s too slow to read information posted on the electric bulletin board, posters are much more convenient.


托福口語究竟難在哪里相關(guān)文章:

雅思難還是托福難

408263